Bloguma Hoşgeldiniz !

Mücahit Polat

İnsanlara yararlı olmaya çalışan kendi halinde bir yazar.

Ne Aramıştınız?

E-posta Aboneliği!

En güncel yazılarımızdan anında haberdar olmak mı istiyorsun?? O zaman E-posta ile takip et!

''Blogunuzun'' Google'da Görünmesi İçin Öneriler


Blogunuz Google'da Görünmüyor mu ??


google web yöneticisiEğer sizde yeni bir blog veya web sitesi açtıysanız yada var olan siteniz google'da çıkmıyor ise hiç dert etmeyin çünkü çözümleri bu makalede bulabileceksiniz.

Aslında google üzerinden bir blog sitesi kurmuşsanız google blogunuzu otomatik olarak indeksler ama bu yeni kurulmuş bir blog veya site için uzun zaman alabilir.Bir blog sitesi kurduk ve blogumuzun google aramalarında çıkmasını istiyor isek yapmamız gereken çok çok önemli bazı noktolar olduğunu sakın unutmayın.Bu makale'de hem blogunuz google aramalarında çıkacak hemde biraz sabır ve gayret ile ilk on sıralama içinde çıkabileceksiniz.Tabi boş boş durmakla olmuyor gelin bizde neler yapabileceğimize bakalım.

  • Google Web Yöneticisi

İlk yapmanız gereken şey  Google web yöneticisi paneline sitemizi kayıt ettirmek olmalıdır.Eğer bir google hesabınız var ise üyeliğe gerek kalmadan bunu kolay bir şekilde yapabilirsiniz.Peki ne işe yarar bu web yöneticisi paneli dediyseniz hemen açıklayalım.Blogunuzu veya sitenizi kontrol etmenize ve düzenlemenize yarayacak bulunmaz bir nimet.Detaylı açıklama yapmıyorum girdiğiniz'de zaten kolay bir şekilde uyum sağlayacaksınız.Sitenizin google'da görünmesi buradaki ayarlamaları iyi bir şekilde yapmanız çok önemlidir.

  • Site Haritası Oluşturun

İkinci işlemimimiz ise bir site haritası oluşturmaktır.Ne işe yarar site haritaları hemen anlatalım.Google örümceklerinin sitenize yeni bir yayın eklediğinizde o yazıyı kolayca bulmasına ve indekslemesine yarar.Yani işlemleriniz daha hızlı olur google sizi bulur ve daha kolay kayıt eder.Bu konuda detaylı bilgilere site haritası oluşturma başlıklı yazımdan ulaşabilirsiniz.

  • Sitenizi Google'a Bildirin

Google her ne kadar üstün teknoloji ile donatılmış olsa'da bazen bizim de manuel olarak yapmamız gerekenler vardır.Bunlardan birisi de sitemizi manuel olarak google a bildirmektir.Aslında sadece birkaç dakikanızı alacak bu işlem sayesinde daha çabuk indeks alma ve sitenizi tanıtma fırsatı bulursunuz.

  • Google gibi Getir Özelliği

Evet arkadaşlar bu özellik sayesinde yeni bir yayın paylaştığımızda direk google gibi getir özelliğini kullanıp yeni sayfamızı google a indekslememiz mümkün oluyor.Yani google un yeni oluşturduğumuz sayfaları indekslemesini beklemeden kendimiz indeksletiyoruz.Nasıl yapılır peki?Yine google web yöneticisi panelinize girip ilgili siteyi seçtikten sonra ''tarama'' başlığının altındaki google gibi getir menüsüne tıkladıkdan sonra yeni yayınınızın Url'sini girip yeni yayınlarımızı google a tanıtmış oluyoruz. 

  • ''Sosyal Medya'' Kullanın

Google sosyal medyadan gelen linklere önem vermektedir.Ee bizde ne yapalım o zaman bol  bol sosyal medya kullanıp Url paylaşımında bulunarak google amcanın sitemizi tanıyıp daha çabuk biçimde indekslemesine yardımcı oluruz.Daha detaylı sosyal medya kullanımı makaleme buradan ulaşabilirsiniz.

  • ''Feed Burner'' Kullanın 

Feed burner google amcamızın bize kolaylık olsun diye çıkartmış olduğu Rss yönetim aracıdır.Yani feed burner a sitemizin kaydını yaparak FeedBurner sayesinde yayınlamış olduğumuz her yazımızda google'a ping göndererek kayıtlarımızın indekslenmesini kolaylaştırmış oluruz.



Bu yöntemleri uyguladığınızda çok verimli sonuçlar alaçagınızdan hiç şüpheniz olmasın.Ama azim ve sabır çok önemlidir.Bu makale ile ilgili sorularınız yorum kısmında belirtirseniz yardımcı olurum.  



20 yorum :

  1. Yaziniz cok isime yaradi,yeni blogcular icin önemli bilgiler vermissiniz tesekkürler :) Selamlar Gamze Sentürk

    YanıtlaSil
  2. Güzel ve gerekli yerlere değinmişsiniz yazınızda. Bu konuları önemseyen arkadaşlar için yapılması mühim bi kaç çalışmadan bazıları bunlardır. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bir yöntem de benden: sitenizdeki hatalı kod ve bölümleri bulup düzeltin. Bu hem site hızını arttıracak hem de google tarafından indexlenmesini sağlayacak. (Geçenlerde başıma geldi, yukarıdaki yöntemlerin tümünü yaptığım halde düzelmemişti)

    YanıtlaSil
  4. Yeni blog sayfası actım bu makalede yazanları gerceklerştirecegim...

    YanıtlaSil
  5. google web yönetici sayfasını günlük kontrol edin derim ben, çünkü herhangibi kod veya tema değişiminde sayfa doğrulama dışı kalabiliyor.
    Bu hafta bende de oldu. Google 7 gün sayfama gelmedi. her yeri araştırdım her söyleneni yaptım yok gelmiyor, tesadüf web yöneticisini açtım doğrulama hatası veriyor. tekrar doğruladım yarım saat içinde google amcam geri geldi...

    YanıtlaSil
  6. Yeni başlayan arkadaşlar için güzel öneriler, uyguladıklarında faydasını görüp size dua edecekler. Güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Yeni site kuranlar için faydalı bilgiler. Arada sırada sitenizi pingletmeyide unutmayın. İlk zaman aşırı backlink almayın kendi ahline bırakın sitenizi

    YanıtlaSil
  8. Yedin bizi google yedinnn :))

    YanıtlaSil
  9. 6 ay boyunca devamlı yazın kesinlikle tanıtım vs yazmayın veya para ile bir işlem yaptırmayın. 6, aydan sonra ise ufaktan başlayın pr li sitelere veya hiti sizinkinden çok sitelere sitenizi tanıtmaya.

    YanıtlaSil
  10. Güzel yazı. Bunları yapıp sonrada takip edin

    YanıtlaSil
  11. tebrikler .güzel ve faydalı bir yazı

    YanıtlaSil
  12. gerçekten başarılı bir site olmuş başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  13. Bence şu anda burada çok güzel bir yazı paylaştınız. Bu web sitesinin sahibine gerçekten müteşekkirim.Paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. Ben bu benim için çok önemli bilgiler arasında olduğunu düşünüyorum.
    Ve makale okuyanlara sevindim. Ancak birkaç temel konularda açıklamada istiyorum,
    web sitesi makaleleri gerçekten mükemmel, ideal, Mükemmel bir iş, alkış

    YanıtlaSil
  15. site haritası eklemeyi gerçekten sizden öğrendim başarılı bir şekilde anlatmışsınız

    YanıtlaSil
  16. Benim kuzenim bu blogu tavsiye etmişti. Böyle ayrıntılı bilgiler sunduğunuz için teşekkür ederim. Güzel ve tamamlayıcı bir makale olmuş.

    YanıtlaSil
  17. Çok başarılı bir web siteniz var. Yakından takip ediyorum. Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten harika bir anlatım olmuş başarılar

    YanıtlaSil
  19. Benim kuzenim bu blogu tavsiye etmişti. Böyle ayrıntılı bilgiler sunduğunuz için teşekkür ederim. Güzel ve tamamlayıcı bir makale olmuş.
    Bence şu anda burada çok güzel bir yazı paylaştınız. Bu web sitesinin sahibine gerçekten müteşekkirim.Paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Soru ve Yorumlarınızı Bize Yazın


Yandex.Metrica Blogger Widgets