Bloguma Hoşgeldiniz !

Mücahit Polat

İnsanlara yararlı olmaya çalışan kendi halinde bir yazar.

Ne Aramıştınız?

E-posta Aboneliği!

En güncel yazılarımızdan anında haberdar olmak mı istiyorsun?? O zaman E-posta ile takip et!

Bloğunuz da Bunları Yapmayın !!


Bloğunuz da Bunları Yapmayın !!


Blog kurmak ve yönetmek beceri ve sabır ee birazda yetenek ister.İşte bu yüzden blogunuzda yapmamanız gereken hataları bu makalemde işleyeceğiz.Kimi sitelere bakıyorum tasarım berbat ama içerik çok zengin kimi sitelerde tasarım harika ama içerik yok.

Sizinde bu duruma düşmemeniz için size naçizane bir kaç öneride bulunmak istiyorum.
bunları yapmayın


  • Arka plan Tasarımınız

Bir web sitesine girdiğinizde ilk gözünüze çarpan şeylerden bir tanesinin de arka plan olduğunu biliyoruz.Eğer arka plan resminiz den sıkıldınız veya hoşlanmıyorsanız benim tavsiyem resimli arka plan resimlerinden ve rengarenk gözü yoran renkleri tercih etmeyiniz.İnanın bana hem ziyaretçileriniz hemde sizin açısınızdan çok fayda sağlayacaktır.


  • Logo Tasarımınız

Logo Tasarımı bir websitesinin neredeyse olmazsa olmazlarından'dır.Ancak logo tasarımı yetenek ve yaratıcılık ister.Bu yüzden bazı sitelerin logoları oldukça hoş ve güzel görünmektedir.Logo tasarımında benim size tavsiyem logonuzda sadelik ve web sitenizi yansıtan logolar kullanmanız olacaktır.Nasıl yapabilirim derseniz yaratıcılığınıza güveniyorsanız internet üzerinden veya cüzi bir miktar karşılığında uzmanlarına yaptırın.

  • Yazı Tipi Ve Renginiz

Blogununuzda kullandığınız yazı tipi ve rengi çok önemlidir.Çünkü blogunuzun neredeyse %60 ı yazılardan oluşmaktadır.İşte bu yüzden kullanacağınız yazı tipi ve rengini iyi belirlemek göz yormayan ve göze hoş gelen renk ve yazı tipi seçmeniz sizin sitenizin ziyaretçiler açısından kullanabilirliğini belirleyen etken olacaktır.Bu Konuda  özenli ve dikkatli olunuz.


  • Kullanacağınız Widgetler

Widget'ler de bir web sitesi için önemli etkenlerdendir.Fakat aşırı eklenti kullanımı hem sitenizin yavaş açılmasına sebep olur hemde çok fazla göz yorar.Tabi birde işin google tarafı var ki site açılış hızınız bunun için de önemlidir.Sadece işinize yarayacak ve kullanışlı widgetler şeçin.Onun dışında mp3 çalar,flash vb.widgetlerden olabildiğince uzan durun.Ziyaretçiler ve google için önemi büyük.


İşte bu kadar.Yapılan hataların büyük bir kısmını halletmiş olduk.Sizinde görüşleriniz var ise yorum bölümünde belirtiniz.


Birsorumolacak

2 yorum :

  1. Madem ki bir şeyler yapmak istiyoruz tabiki karşılığını almak isteriz. Onun içinde görsellik çok önemli tabi.
    Bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretçi siteye geldiğinde kategorilere çabuk ulaşmalıdır. Aradığını bulmalıdır. Başlık ile içerek uyumlu olmalıdır. Yazı içinde bolca spam yapmak hem Google gözünde hemde ziyaretçi gözünde olumsuz puan olur diyerek birkaç öneri vermek istedim

    YanıtlaSil

Soru ve Yorumlarınızı Bize Yazın


Yandex.Metrica Blogger Widgets