Bloguma Hoşgeldiniz !

Mücahit Polat

İnsanlara yararlı olmaya çalışan kendi halinde bir yazar.

Ne Aramıştınız?

E-posta Aboneliği!

En güncel yazılarımızdan anında haberdar olmak mı istiyorsun?? O zaman E-posta ile takip et!

Kadın Denince Akla Ne Gelir ???


Kadınlar Hakkındaki Gerçekler


Yapılan her araştırmanın sonucu yüzdesi hep en çok tebessümü sağlayan değer kadınlarındır. Dolaplara sığmayan bir alışveriş çılgınlığını asla kabul etmezler. Hep yılmadan, usanmadan her gün aynı dolabın önünde, aynı kıyafetlere bakarak ve üstelik sürekli unuttuklarını rastladıklarını hemen yok sayarak kıyafet yoksulluğundan yakınırlar. Araştırmalar kadınların hayatları boyunca bilmem kaç adet ayakkabıları, çantaları olduklarını savunur. Tüm araştırmalar geri dursun, bir gerçek vardır ki; kadınlar hayatları boyunca ortalama 4 yıl boyunca regl dönemiyle beraber, vücutlarından kan atarlar ve ölmezler. İşte bu tıpkı kıyafet yoksulluklarının, dolaba sığmayanları görmezden gelmeleri gibidir. Yılların değiştirdiği moda, trendler, en tarz stiller yine hem cinsleri içindir biraz. 2015 yılının trendleri, yılın modası, en güzel saçlar, makyaj derken hep bir yenilikçi ve bir o kadar da ilgilidirler.
kadınları anlama klavuzu

Kadınlar hakkında bilinmeyen gerçekler diye bir durum yoktur aslında; çünkü bir kadın vazgeçmediği sürece asla susmaz. Gereksinimlerini, isteklerini dile getirmek onları asla yormayan bir durumdur. Üstüne üslük bu durumdan hoşlanırlar bile. Karşısındaki kişinin onu dinlemesi, onu dinlendirir ve bu yüzden de susmayı akıllarına getirmezler. Kadın dediğin de aslında susmamalıdır; çünkü dillenmeyen bir şey bilinmeze sürüklenip, silinebilir. Kadınların istekleri ise asla silinmeyen bir yerdedir. Duruşları, konuşmaları, mimikleri her zaman için en maskülen tavırda olalar da bile daha naiftir. Günümüz modasında yer alan maskülenliğin doğurduğu dişilik ve feminenlik de bundan kaynaklıdır.

Bir kadını anlamak istiyorsanız eğer, yapılan tüm araştırmaları unutmalısınız. Ortalamalar, genellemeler ve benzeri sonuçlar anlamak istediğiniz kişiyle bir değildir ne yazık ki; çünkü kadın dediğin bireydir. Her birey de birbirinden farklıdır. Bu yüzden karşılaştırma yapmak yerine hep yeni bir fikir üretmelisiniz. Her yıl modanın biraz kendini yenilemesinin de nedeni bu olabilir. Kadınlar yenilikçidir. Sürekli olarak yenilenen şeylerden hoşlanır ve bunlarla ilgilenirler. Görsellik her zaman için biraz daha önemlidir. Sonuç odaklı olmak yerine sonuca ulaşmanın yolları, onların yakından ilgilendikleri taraftadır. Her yolun sonuca gitmediğinin farkında olsalar bile, tecrübeye de önem verirler. Yanlış bir seçim asla onların hedeflerini etkilemez, ilerledikleri yolda bilinçlenmelerini sağlar. Bu yüzden de sürekli olarak daha pozitif düşünürler.
kadınları anlamak

Kadınlar ve erkekler arasındaki farklar saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Daha küçük bir bebekken oluşan farklar gün geçtikçe artarak devam eder. Erkek bebeklerin zamanlarının çoğunu oynayarak geçirmesi ile kız bebeklerin sürekli gözlem yapması gerçeği ile başlayan yolculuk, günlük konuşmalardaki kullanılan kelime bazına da yansıyor. Kadınlar konuşurken günlük ortalama 7000 kelime kullanırken, erkekler 2000 de takılı kalıyor. Bu da üretkenlikte ne kadar ileri olduklarının başka bir kanıtını gün yüzüne çıkarıyor. Dolabının önünde bir saat ne giyeceğini bulamaya bir kız, kendini anlatabilmek ve iletişim kurabilmek adına 7000 ayrı kelimeyi kullanıyor. Tabii kelimeleri sarf ederken muhakkak birkaç işle birden uğraşabiliyor. Doğuyor, büyüyor, okuyor, güzelleşiyor, çalışıyor, çocuk doğuruyor ve doğurduğu bir çocuğu çok iyi bir şekilde büyütmek, okutmak, güzelleştirmek için yine çalışıyor. Kadın dediğin her zaman için okurken, çalışırken ve çocuk büyütürken güzelleşmekten vazgeçmiyor. Doğuştan gelen bu niteliği devam ettirebilmek adına da her zaman için kıyafeti az ve dolabının önünde geçirecek ek bir zamanı var.

--------------------------------------------------------------------------------------
Yazar Hakkında:Bu Makale kadındenince.com yazarı Nazan Karakaya tarafından birsorumolacak.blog için özel olarak yazılmış bir makaledir.Kadın denince aklınıza ne geliyor ise bulabileceğiniz,sadece kadınların değil erkek okurlarında ilgisini  fazlası ile çekebilecek yazılarını paylaşmış olduğu kadındedince.com adresini ziyaret etmeniz tavsiye edilir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


6 yorum :

  1. çok güzel bir yazı olmuş.yazarın sştesşnş de zaman zaman takip ediyorum güzel makaleler var

    YanıtlaSil
  2. kadınların günde 7000 kelimeyle yaşaması düşündürücü :) yazarın sitesinde ilginç konular var bende katılıyorum İbrahim beye.

    YanıtlaSil
  3. Çok eğlenceli bir yazı olmuş. Severek okudum.

    YanıtlaSil
  4. Evet alışveriş ile her kadını mutlu edebilirsiniz:) Bir iğne bile hediye etsek mutlu oluyorlar hediyenin pahası önemli değil aslında:)

    YanıtlaSil
  5. Yaziyi bende begendim. Bir bayan olarak özellikle kiyafet,ayakkabi ve kelime hazinesi konularin altina imzami atarim... :))

    YanıtlaSil
  6. kadınlar bir sanat eseri birşeyleri kafalarına takmasın anında bitiriyor kadınları anlamak zor olsada aslında kolay yönleride var

    YanıtlaSil

Soru ve Yorumlarınızı Bize Yazın


Yandex.Metrica Blogger Widgets